Z akého dôvodu ste mi potom akceptovali objednávku a poslali mi fakturačné údaje keď položku nemáte na sklade?

Tu môžete požiadať o pomoc všetkého čo sa týka produktov e-schopu VIKEA
Používateľov profilový obrázok
admin
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 6. Januára 2025, 15:18
Kontaktovať používateľa:

Z akého dôvodu ste mi potom akceptovali objednávku a poslali mi fakturačné údaje keď položku nemáte na sklade?

Príspevok od používateľa admin »

V tomto prípade bola akceptovaná z dôvodu:

Zákazníčka si objednala viacej druhov produktov, ktoré sme mali fyzicky na sklade okrem jedného druhu napr. na sklade 10 ks objednala 11 ks.
Systém dovolil objednávku a automaticky stav produktu prepísal na " Dostupné na externom sklade" čo pri našom e-shope znamená, že dodacia lehota sa predlží.

Systém automaticky poslal zákazníčke email s textom:
Bohužiaľ, jedna alebo viac položiek momentálne nie je na sklade, čo môže spôsobiť mierne oneskorenie pri dodaní. Prijmite naše ospravedlnenie za tieto nepríjemnosti a uistite sa, že sa snažíme napraviť túto situáciu.
VIKEA eshop má nastavené dodacie podmienky pre verejnosť nasledovne:

!
  • Skladom - do 24 hod - od prijatia platby (závisí od výberu prepravcu)
  • Dostupné na externom sklade - do 7 - 10 dní - od prijatia platby (závisí od výberu prepravcu)
  • Na objednávku - do 20 dní - od prijatia platby (závisí od výberu prepravcu)
Toto nastavenie dodacej lehoty je nastavené pre našu obranu / ochranu.

VIKEA eshop vie dodať a aj dodáva nasledovne:

!
  • Skladom - do 24 hod - od prijatia platby ( závisí od výberu prepravcu)
  • Dostupné na externom sklade - do 48 hod. - od prijatia platby (závisí od výberu prepravcu)
  • Na objednávku - od 14 do 20 dní - od prijatia platby (závisí od výberu prepravcu)

Pre ďalší príklad sme mali opačný prípad:

!
Zákazník si objednal viacej produktov všetkých označených ako "Dostupné na externom sklade" dodaciu lehotu akceptoval a objednávku odoslal. Objednávku sme mu potvrdili ale fakturačné údaje sme mu neodoslali (Nezaslali sme mu pokyny k platbe) zákazník napriek tomu platbu uskutočnil okamžite (hodnota objednávky nad 100,-€) "Nevšimol si pokyny pri odoslaní objednávky."
Zákazníka sme okamžite kontaktovali, nakoľko nebol vyzvaný na platbu a platbu uskutočnil. Bol informovaný, že platba bude vrátená.
Zákazník odmietol prijať platbu, že mu máme v lehote od 7-10 dní doručiť objednaný tovar.
Aj v tomto prípade objednávka bola doručená do 48 hod. (ktorá bola označená ako "Dostupné na externom sklade")

URL:
BBcode:
HTML:
Skryť odkazy na príspevok
Zobraziť odkazy na tento príspevok
Napísať odpoveď

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, vytvorte si účet alebo sa prihláste

Ak chcete odoslať odpoveď, musíte byť členom

Vytvorte si účet

Nie ste členom? zaregistrujte sa a pripojte sa k našej komunite
Členovia môžu začať svoje vlastné témy a prihlásiť sa na odber tém
Je to zadarmo a trvá to len minútu