Strana 1 z 1

Kura na soli (chrumkavá pochúťka)

Napísané: 20. Januára 2023, 20:53
od používateľa dedek
IMG_20230120_195527.jpg
IMG_20230120_195527.jpg (3.51 MiB) 124 zobrazení
Príprava jednoduchá .... budeme potrebovať
  • 1 kura (pozor: chladené a nie mrazené)
  • 1 kg soli
nič viac
  1. Na plech vysypeme 1 kg soli a na to položíme vysušené kura ... (nesmie byť mokré), môžeme to jemne okoreniť a nezabudnite aj posoliť. To že kura leží na soli to neznamená, že bude slané.
  2. Komplet pripravený plech s kuraťom vložíme do studenej rúry.
  3. Po vložení kuraťa zapneme rúru min. na 180 °C a maximum na 200 °C a necháme piecť min. 1,5 hod. (90 min.). POZOR počas 1,5 hod. neotvárame rúru, nekontrolujeme a v žiadnom prípade nepicháme do kuraťa vidličkou.
Na obrázku je upečené kura na 200 °C a 1,5 hod. bez otvárania rúry. Z vonka chrumkavé a vnútri šťavnaté.
IMG_20230120_195635.jpg
IMG_20230120_195635.jpg (4 MiB) 124 zobrazení
IMG_20230120_195658.jpg
IMG_20230120_195658.jpg (3.22 MiB) 124 zobrazení
Budem rád ak to vyskúšate a napíšete komentár.
Ďakujem a dobrú chuť.